"Portem més de 30 anys sent el referent de confiança dels nostres pacients.
La nostra màxima: tractar sempre als nostres pacients com ens hagués agradat que ens tractessin a nosaltres en la mateixa situació".


Francesc i Ramon Girvent

Dubtes?
Aquí trobaràs les respostes a les preguntes més freqüents que ens fan.
Què és una hèrnia discal i qui pot tenir-la?
Es un procés benigne que tendeix a millorar espontàniament la majoria de les vegades. Pot patir una hèrnia discal tota persona que tingui un disc degeneratiu “gastat”.
Què és una ciàtica?
Es un dolor produït per la irritació de una o més arrels que formen el nervi ciàtic de la cama. La causa més freqüent es la hèrnia discal
Si tinc una hèrnia discal amb tindré que operar?
No, la majoria de les vegades millora amb el tractament mèdic. La operació quirúrgica sols es necessària en menys de una de cada 10 persones que tenen una ciàtica per hèrnia discal.
Tinc artrosi en la columna vertebral. Es greu?
No el 100% de les persones de 60 anys o més, que no tenen dolor, tenen artrosi a la columna. De fet, és pot detectar artrosi inicial als 30 anys.
El meu fill/filla té una escoliosi, és molt greu?.
Generalment no. El 2% dels infants tindran alguna forma de escoliosi, però sols el 2% dels que la tenen, progressaran a una escoliosi greu és a dir de més de 50º. Escoliosi de menys de 20º son irrellevants si no progressen.
Tinc una estenosi del canal lumbar (reducció del forat de la columna per on passen els nervis). Em tindré que operar?.
Solament si la pèrdua de qualitat de vida que provoca ho justifica.
Es una operació molt greu, la de correcció de l’estenosi del canal?
Generalment no, depèn del cada cas i de l’extensió de la lesió, en general és una operació equivalent a una pròtesi de genoll o de maluc.
La natació es bona per la esquena i la artrosi?
En general es un exercici recomanable per les persones que tenen problemes de les articulacions dons dintre del aigua no pesen i això permet moure’s sense carrega de les articulacions.
Tinc artrosi als genolls o als malucs , caldrà posar-me una pròtesi?.
No, si la qualitat de vida és raonable, la medicació pot molts cops controlar el dolor i algunes vegades amb una correcció quirúrgica es pot evitar o retardar la pròtesi.
Te cura la artrosi del genoll o del maluc?.
No, es una malaltia que no te cura, tot i que en el cas que el dolor ho justifiqui es pot solucionar amb una pròtesi.
La pròtesi articular de genoll o de maluc quan dura?.
No té una data de caducitat, en general quan més temps passi, és més possible que hi pugui haver problemes amb la pròtesi, però si tot va bé pot durar més de 20 anys.
Tinc una ruptura del menisc del genoll, tindre que fer-me una artroscòpia?
Si tens menys de 40 anys i ets esportista segurament que sí. Però si ets mes gran i no fas esport intens possiblement no, tot dependrà si amb tractament mèdic millora i no fa dolor.